Телефон за контакт:
0879 04 99 41

Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

07.02.2022 11:28:05

Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

Най-добрата компютърна конфигурация е тази, който отговаря на нашите нужди. Въпреки че на пазара има широк набор от сглобени маркови устройства, доста голям процент хора предпочитат техният компютър да е сглобен по параметри, пряко обвързани със задачите, които ще трябва да изпълнява машината.

Разбира се, ние не препоръчваме на хора без технически познания и опит в асемблирането, да се захващат с тази работа. Те могат да се възползват от услугите на фирма, която да им сглоби желания компютър. Ние в Digital Republic също предлагаме сглобяване на компютърна конфигурация, като в зависимост от бюджета на клиента, може да се използват чисто нови или употребявани, проверени от нас и реновирани, части. Ако искаш конфигурация по поръчка, но не можеш да си я сглобиш сам(а), консултирай се с нас безплатно на телефон 0879 04 99 41.

Предимства на асемблирания компютър пред марковия

По-ниска цена

При готовите вече сглобени компютри, които са произведени от една компания (например HP, Dell, Apple, Asus, Lenovo и др.) се плаща повече най-вече заради реномирания бранд. При конфигурация на компютър от отделни части, със сигурност може да се постигне по-добра цена за същите параметри.

Прецизен подбор на компоненти

Предвид това за какво ще ползваш компютъра, можеш да подбереш компонентите и да прецениш върху какво да акцентираш като хардуер.

Възможност за надграждане и подобрение

При сглобения и наличен в магазина компютър, възможностите за разширение на хардуера (като например добавяне на повече RAM памет) често са доста ограничени, а при дадени устройства изобщо не фигурират. За разлика от тях, при персонално асемблираните компютри имаш възможност да разширяваш и ъпгрейдваш конфигурацията.

Процес на асемблиране

Дали ще решиш да се посветиш на дейността „Сглоби си компютър сам“ или ще възложиш тази задача на професионалисти, предлагаме ти да съобразиш следното:

Определи потребностите си

Ако ще използваш компютъра за видео игри и 4К филми или ще работиш с тежки програми за видео и звукообработка, то имаш нужда от по-мощна конфигурация. За гейминг, например, се нуждаеш от по-скъпа и бърза видеокарта. Ако ще използваш компютъра предимно за работа с офис приложения и браузване, можеш да се спреш и на не толкова мощни компоненти.

Подбор на компонентите

Това е ключов момент при асемблирането на компютри, като е изключително важно избраните компоненти да са съвместими един с друг. Ако нямаш достатъчно познания в тази посока, консултирай се с фирмата, от която ще закупиш компонентите.

Кутия

Тъй като за разлика от останалите елементи, които се помещават в нея, кутията по-рядко се подменя, съветваме да вложиш по-голям паричен ресурс в нея, като подбереш такава, изработена от по-лек материал, например алуминий. Важно е кутията да е по-обемна, за да побира всичко необходимо, като същевременно остане достатъчно въздух за по-добро охлаждане.

Процесор

По отношение на процесора, не забравяй, че ако се спреш на мощен процесор, е необходимо да вземеш и допълнителна охладителна система.

Дънна платка

Изборът на дънна платка е обвързан с избора на процесор, затова трябва много добре да се проучи съвместимостта на тези части.

Захранване

Захранването също е доста важен елемент, тъй като от него зависи стабилната работа на целия компютър. С оглед на бъдещ ъпгрейд на хардуера, е добре да се остави известна мощност в запас.

RAM

RAM памет избери спрямо нуждите си. Ние не препоръчваме нищо под 4GB, като диапазонът 8-16 GB е подходящ за гейминг и за по-интензивна работа, свързана с отваряне на тежки програми.

Дисково пространство

Трябва да решиш, също така, какъв диск ще ползваш - HHD или SSD. Предимствата на SSD дисковете е че четат и записват по-бързо. Освен това, те нямат движещи се части, което ги прави безшумни.

Видео карта

Тя може да бъде вградена в процесора, с отделен чип или с отделна платка. Ако не играеш игри и не ползваш тежки програми, може да се задоволиш с вграден видео чип. За останалите случаи е по-добре да вземеш отделна видео карта. Двата основни конкурента са Nividia и AMD. АМD имa ĸoнĸypeтни видeo ĸapти в бюджeтен вариант, нo тexнитe чипoвe ĸaтo цялo ca пo-мaлĸo eфиĸacни в cpaвнeниe c тези на Nvіdіа.

Съвети при сглобяване на компютър у дома

 • Работното ти място може да е маса или бюро, но в никакъв случай килим, тъй като той е източник на статично електричество, което може да увреди компютърните компоненти;
 • Подбери внимателно компонентите. Чети внимателно ръководството за инсталация на всеки един компонент на компютърната конфигурация;
 • Внимавай с термопастата – ако монтираш отделно охлаждане, не е препоръчително нито поставянето на прекалено много количество паста, нито на твърде малко. Недостатъчно паста ще доведе до прегряване, а прекомерното ѝ количество може да попадне в сокета на дънната платка;
 • При инсталирането на дънната платка, внимавай за изкривяване на пинове в сокета, защото и най-незначителното огъване на тези пинове не се покрива от производителя. При сериозно увреждане на сокета, компютърът няма да работи стабилно, а може да се стигне и до дефектиране на процесора.
 • Кабелите от захранването трябва задължително да се свържат към съответните конектори на отделните компоненти — видеокарта, твърд диск и др.

Защо да се довериш на нас за сглобяване на компютърна конфигурация

 • В процеса на асемблиране на компютър ние в Digital Republic използваме специфичен софтуер, с какъвто не разполага всеки потребител;
 • Правим стрес тест на процесора, който тест установява дали охлаждането поддържа температура в допустимите граници дори при значително натоварване;
 • Проверяваме оперативната памет и твърдия диск;
 • Даваме гаранция на частите на конфигурацията;
 • Предоставяме гаранционно обслужване;
 • Имаме богат опит в сглобяването на компютърни конфигурации, включително и на геймърски.

Потърси ни за съдействие, консултация и ценова оферта за сглобяване на твоята нова десктоп конфигурация сега.

Може да харесаш още:

Бавен лаптоп-причини и решение на проблема

Какво е refurbished/open box лаптоп и защо да си го купиш

Как да избереш рутер

Как да разбереш, че имаш проблем с твърдия диск

5 полезни съвета при поправката на лаптоп

5 причини си вземеш употребяван компютър

Как най-добре да архивираме информацията си

 

Как да избереш перфектния компютър за теб

4 мита при зареждането на телефон

Компютри

Блог — Digital Republic — Компютри

Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

Каква е разликата между готовите вече сглобени компютри и десктоп компютър по поръчка - виж как да прецениш плюсовете и минусите в нашата статия. Каква е разликата между готовите вече сглобени компютри и десктоп компютър по поръчка - виж как да прецениш плюсовете и минусите в нашата статия. 2022-08-14T08:03:25-02:00 Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/desktop-kompyutri" target="_blank" rel="noopener">Най-добрата компютърна конфигурация&nbsp;</a></strong></span>е тази, който отговаря на нашите нужди. Въпреки че на пазара има широк набор от<strong> сглобени маркови устройства</strong>, доста голям процент хора предпочитат техният компютър да е <strong>сглобен по параметри</strong>, пряко обвързани със задачите, които ще трябва да изпълнява машината.</p> <p>Разбира се, ние не препоръчваме на хора<strong> без технически познания и опит</strong> в асемблирането, да се захващат с тази работа. Те могат да се възползват от услугите на фирма, която да им <strong>сглоби желания компютър</strong>. Ние в <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/page/magazin" target="_blank" rel="noopener">Digital Republic</a></strong></span> също предлагаме сглобяване на компютърна конфигурация, като в зависимост от бюджета на клиента, може да се използват <strong>чисто нови или употребявани</strong>, проверени от нас и реновирани, части. Ако искаш <strong>конфигурация по поръчка</strong>, но не можеш да си я сглобиш сам(а), консултирай се с нас безплатно на телефон<strong> <a href="tel:00359879049941">0879 04 99 41</a></strong>.</p> <h3>Предимства на асемблирания компютър пред марковия</h3> <h5><strong></strong></h5> <h5><strong>По-ниска цена</strong></h5> <p>При готовите вече сглобени <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/desktop-kompyutri" target="_blank" rel="noopener">компютри</a></strong></span>, които са произведени от една компания (например HP, Dell, Apple, Asus, Lenovo и др.) <strong>се плаща повече</strong> най-вече заради реномирания бранд. При конфигурация на компютър от отделни части, със сигурност може да се постигне <strong>по-добра цена</strong> за същите параметри.</p> <h5><strong>Прецизен подбор на компоненти</strong></h5> <p>Предвид това за какво ще ползваш компютъра, можеш да <strong>подбереш компонентите</strong> и да прецениш върху какво да <strong>акцентираш</strong> като хардуер.</p> <h5><strong>Възможност за надграждане и подобрение</strong></h5> <p>При сглобения и наличен в магазина компютър, възможностите за <strong>разширение на хардуера</strong> (като например добавяне на повече <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/ram-pamet" target="_blank" rel="noopener">RAM&nbsp;</a></strong></span>памет) често са <strong>доста ограничени</strong>, а при дадени устройства изобщо не фигурират. За разлика от тях, при <strong>персонално асемблираните компютри</strong> имаш възможност да <strong>разширяваш и ъпгрейдваш</strong> конфигурацията.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/gaming-room-no-people-equiped-with-rgb-powerful-personal-computer-online-videogames-tournament-gaming-chair-first-person-shooter-game-screen-cozy-room-with-neon-light1.jpg" /></p> <h3><strong>Процес на асемблиране</strong></h3> <p>Дали ще решиш да се посветиш на дейността &bdquo;Сглоби си компютър сам&ldquo; или ще възложиш тази задача на <strong>професионалисти</strong>, предлагаме ти да съобразиш следното:</p> <h5><strong>Определи потребностите си</strong></h5> <p>Ако ще използваш <a href="https://digitalrepublic.bg/category/tvard-disk"><span style="text-decoration: underline;"><strong>компютъра</strong></span></a> за видео игри и 4К филми или ще работиш с <strong>тежки програми</strong> за видео и звукообработка, то имаш нужда от<strong> по-мощна конфигурация</strong>. За гейминг, например, се нуждаеш от <strong>по-скъпа и бърза <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://digitalrepublic.bg/category/komponenti-1" target="_blank" rel="noopener">видеокарта</a></span></strong>. Ако ще използваш компютъра предимно за работа с <strong>офис приложения и браузване</strong>, можеш да се спреш и на не толкова мощни компоненти.</p> <h5>Подбор на компонентите</h5> <p>Това е ключов момент при <strong>асемблирането на компютри</strong>, като е изключително важно избраните компоненти да са <strong>съвместими</strong> един с друг. Ако нямаш достатъчно познания в тази посока,<strong> консултирай се с фирмата</strong>, от която ще закупиш компонентите.</p> <h5><strong>Кутия</strong></h5> <p>Тъй като за разлика от останалите елементи, които се помещават в нея, <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/kutii" target="_blank" rel="noopener">кутията</a></strong></span> по-рядко се подменя, съветваме да вложиш<strong> по-голям паричен ресурс</strong> в нея, като подбереш такава, изработена от<strong> по-лек материал</strong>, например алуминий. Важно е <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/kutii" target="_blank" rel="noopener">кутията</a></strong></span> да е <strong>по-обемна</strong>, за да побира всичко необходимо, като същевременно остане достатъчно въздух за <strong>по-добро охлаждане</strong>.</p> <h5><strong>Процесор</strong></h5> <p>По отношение на процесора, не забравяй, че ако се спреш на<strong> мощен процесор</strong>, е необходимо да вземеш и допълнителна <strong>охладителна система</strong>.</p> <h5><strong>Дънна платка</strong></h5> <p>Изборът на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/komponenti-1" target="_blank" rel="noopener">дънна платка</a></strong></span> е обвързан с избора на <strong>процесор</strong>, затова трябва много добре да се проучи <strong>съвместимостта</strong> на тези части.</p> <h5><strong>Захранване</strong></h5> <p>Захранването също е доста важен елемент, тъй като от него зависи <strong>стабилната работа на целия компютър</strong>. С оглед на бъдещ ъпгрейд на хардуера, е добре да се остави <strong>известна мощност в запас</strong>.</p> <h5><strong>RAM</strong></h5> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/ram-pamet" target="_blank" rel="noopener">RAM</a></strong></span> памет избери спрямо нуждите си. Ние<strong> не препоръчваме</strong> нищо под 4GB, като диапазонът <strong>8-16 GB</strong> е подходящ за гейминг и за по-интензивна работа, свързана с отваряне на <strong>тежки програми.</strong></p> <h5><strong>Дисково пространство</strong></h5> <p>Трябва да решиш, също така, какъв диск ще ползваш - <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/tvard-disk" target="_blank" rel="noopener">HHD</a></strong></span> или <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/ssd-disk" target="_blank" rel="noopener">SSD</a></strong></span>. Предимствата на SSD дисковете е че <strong>четат и записват по-бързо</strong>. Освен това, те нямат движещи се части, което ги прави <strong>безшумни</strong>.</p> <h5><strong>Видео карта</strong></h5> <p>Тя може да бъде <strong>вградена в процесора, с отделен чип или с отделна платка</strong>. Ако не играеш игри и не ползваш тежки програми, може да се задоволиш с вграден видео чип. За останалите случаи е по-добре да вземеш <strong>отделна видео карта</strong>. Двата основни конкурента са <strong>Nividia и AMD</strong>. АМD имa ĸoнĸypeтни видeo ĸapти в бюджeтен вариант, нo тexнитe чипoвe ĸaтo цялo ca пo-мaлĸo eфиĸacни в cpaвнeниe c тези на Nvіdіа.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/close-up-gamer-using-rgb-keyboard-mouse-online-competition.jpg" /></p> <h3>Съвети при сглобяване на компютър у дома</h3> <ul> <li><strong>Работното ти място</strong> може да е маса или бюро, но в никакъв случай килим, тъй като той е източник на статично електричество, което може да <strong>увреди</strong> компютърните компоненти;</li> <li><strong>Подбери внимателно компонентите.</strong> Чети внимателно <strong>ръководството за инсталация</strong> на всеки един компонент на компютърната конфигурация;</li> <li><strong>Внимавай с термопастата</strong> &ndash; ако монтираш отделно охлаждане, не е препоръчително нито поставянето на прекалено много количество паста, нито на твърде малко. Недостатъчно паста ще доведе до <strong>прегряване</strong>, а прекомерното ѝ количество може да попадне в сокета на дънната платка;</li> <li><strong>При инсталирането на дънната платка,</strong> внимавай за изкривяване на пинове в сокета, защото и най-незначителното огъване на тези пинове не се покрива от производителя. При сериозно увреждане на сокета, компютърът <strong>няма да работи стабилно,</strong> а може да се стигне и до дефектиране на процесора.</li> <li><strong>Кабелите от захранването</strong> трябва задължително да се свържат към съответните конектори на отделните компоненти &mdash; видеокарта, твърд диск и др.</li> </ul> <h3>Защо да се довериш на нас за сглобяване на компютърна конфигурация</h3> <ul> <li>В процеса на асемблиране на компютър ние в <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/page/magazin" target="_blank" rel="noopener">Digital Republic</a></strong></span> използваме <strong>специфичен софтуер</strong>, с какъвто не разполага всеки потребител;</li> <li>Правим<strong> стрес тест на процесора</strong>, който тест установява дали охлаждането поддържа температура в допустимите граници дори при значително натоварване;</li> <li>Проверяваме <strong>оперативната памет и твърдия диск</strong>;</li> <li>Даваме <strong>гаранция на частите</strong> на конфигурацията;</li> <li>Предоставяме <strong>гаранционно обслужване</strong>;</li> <li>Имаме<strong> богат опит в сглобяването на компютърни конфигурации</strong>, включително и на геймърски.</li> </ul> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/contacts" target="_blank" rel="noopener">Потърси</a></strong></span> ни за <strong>съдействие, консултация и ценова оферта</strong> за сглобяване на твоята <strong>нова десктоп конфигурация</strong> сега.</p> <h2>Може да харесаш още:</h2> <p><a href="https://digitalrepublic.bg/article/baven-laptop-prichini-i-reshenie-na-problema" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/puzzled-curly-haired-young-woman-scratches-head-rests-beach-uses-laptop-working-online-sits-chaise-lounge-wears-shirt-tie-goggles-has-summer-holidays-isolated-pink-background.jpg" width="149" height="99" /></strong></span></a></p> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/baven-laptop-prichini-i-reshenie-na-problema" target="_blank" rel="noopener">Бавен лаптоп-причини и решение на проблема</a></strong></span></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kakvo-e-refurbishedopen-box-laptop-i-zashto-da-si-go-kupish" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/background-image-opened-laptop-with-blank-screen-cardboard-boxes-new-home-moving-reloca.jpg" width="132" height="88" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kakvo-e-refurbishedopen-box-laptop-i-zashto-da-si-go-kupish" target="_blank" rel="noopener">Какво е refurbished/open box лаптоп и защо да си го купиш</a></h3> <p></p> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/young-man-watching-tv-his-own-apartment-confused-distracted-guy-hold-wi-fi-router-hand-doesn-t-know-hot-make-it-work-customize-it.jpg" width="127" height="84" /></h3> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-ruter" target="_blank" rel="noopener">Как да избереш рутер</a></strong></span></h3> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/emotional-business-man-suit-gesturing-with-his-hands-disassembled-hard-drive.jpg" width="128" height="85" /></h3> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-razberesh-che-imash-problem-s-tvardiya-disk" target="_blank" rel="noopener">Как да разбереш, че имаш проблем с твърдия диск</a></strong></span></h3> <p></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-polezni-saveta-pri-popravkata-na-laptop" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/close-up-male-technician-leaning-edge-table-with-laptop-hardware-equipment-s.jpg" width="128" height="85" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-polezni-saveta-pri-popravkata-na-laptop" target="_blank" rel="noopener">5 полезни съвета при поправката на лаптоп</a></h3> <p></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-prichini-da-si-vzemesh-upotrebyavan-kompyutar" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/white-ceramic-mug-on-beside-laptop-computer-3740383-5f05cbec7cab7.jpg" width="124" height="91" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-prichini-da-si-vzemesh-upotrebyavan-kompyutar" target="_blank" rel="noopener">5 причини си вземеш употребяван компютър</a></h3> <p></p> <h3><span><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-nay-dobre-da-arhivirame-informaciyata-si"><img src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/imgonline-com-ua-resize-zw9phphlm5jq.jpg" alt="" width="113" height="75" /></a></span></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-nay-dobre-da-arhivirame-informaciyata-si">Как най-добре да архивираме информацията си</a></h3> <p>&nbsp;</p> <h3><span><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-perfektniya-kompyutar-za-teb"><img src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/business-computer-device-35550.jpg" alt="" width="113" height="75" /></a></span></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-perfektniya-kompyutar-za-teb">Как да избереш перфектния компютър за теб</a></h3> <p><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><a href="https://digitalrepublic.bg/article/4-mita-pri-zarejdaneto-na-telefon-i-istinata-zad-tyah" target="_blank" rel="noopener"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/elegant-smartphone-composition.jpg" width="143" height="95" /></strong></a></span></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/4-mita-pri-zarejdaneto-na-telefon-i-istinata-zad-tyah" target="_blank" rel="noopener"><strong>4 мита при зареждането на телефон</strong></a></h3>

,
Сравнение на продукти