Телефон за контакт:
0879 04 99 41

Как да избера лаптоп

15.10.2021 08:01:37

Как да избера лаптоп

На пазара има огромно разнообразие от лаптопи, като модел, размер и цени, което прави нашия избор на лаптоп труден. „Какъв лаптоп да си купя“ е въпрос, който ни задават често. Ако си пред покупка, инвестирай парите си в най-добрия лаптоп, като следваш нашия гайд. А ако имаш допълнителни въпроси, консултирай се с нас.

Избор на операционна система

Повечето компютри се продават с инсталирана една от трите операционни системи: Windows 10, Mac (само за MacBook) и Chrome OS. Изборът е въпрос на лична преценка, но сега ще посочим плюсовете и минусите на операционните системи, за да ти е по-лесно в избора.

Windows 10

Това е най-широко разпространената операционна система, която е продукт на Microsoft. Тя надгражда Windows 7 и Windows 8 и според функциите на лаптопа дава възможност да се превключва между режим таблет и режим десктоп, както и да се работи с touchscreen. В Windows 10 е интегриран дигиталният асистент Cortana, който е подобен по функция на Siri (Apple), и на Google Now (Android). Лаптопите с Windows 10 са чудесен избор за ученици, геймъри и офис служители.

Apple macOS

Като цяло, тази операционна система има сходни функции с Windows 10, но интерфейсът е различен, най-вече в долната част на екрана, където е ситуирано менюто. При macOs Big Sur дигиталният асистент е Siri. Истинското удобство тук е за потребителите, които притежават и други устройства на Apple, тъй като може да ги вържат към компютъра си. Така, например, те могат да отключват лаптопа си с Apple Watch, да извършват трансакции с Apple Pay, да приемат разговори или текстови съобщения от телефона на лаптопа си. Ако търсиш компютър с touch screen обаче, това не е твоята марка, тъй като нито един модел MacBook не поддържа touch. Не ги препоръчваме и с цел gaming.

Chrome OS

Това е операционната система на Google. С нея оперират сравнително евтините Chromebook устройства. За всички, които ползват лаптопа си главно за достъп до интернет, социални мрежи и e-mail, тази операционна система е лесен, бърз и евтин начин за целта. Chrome OS е лесна и сигурна, но доста по-лимитирана в сравнение с Windows и macOs. Потребителският й интерфейс наподобява този на Windows, като основната апликация за браузване е Chrome. Chromebook устройствата предлагат добра преносимост и издръжливост на батерията и всичко това на по-ниска цена. Те са много популярни сред учениците и децата, защото по-трудно се заразяват с вируси и зловреден софтуер, а и са по-удобни за работа в сравнение с таблетите.

Правилният размер лаптоп

Избор на лаптоп по този критерий се прави на база това каква степен на преносимост ти е необходима. Размерите на екрана на лаптопите стандартно се разделят на:

  • 11-12 инча: ако ти трябва тънък и лек лаптоп, който да ти е удобно да носиш навсякъде;
  • 13-14 инча: най-доброто съотношение между преносимост и удобство за работа, особено ако си вземеш лаптоп, който тежи под 2 кг;
  • 15-16 инча: най-популярният размер. Избери го, ако искаш по-голям екран и не смяташ да носиш често лаптопа нагоре-надолу;
  • 17-18 инча: ако лаптопът ти най-често стои на бюрото, може да си позволиш този екран.

Параметри

Често е трудно да се ориентираш във всички спецификации, които са изброени за даден модел устройство. Затова, предлагаме бърз преглед на най-важните компоненти и на какво да обърнеш внимание при избор на лаптоп:

Процесор

Препоръчваме използване на процесори на марката Intel. Процесорите на AMD (с изключение на Ryzen) обичайно са на по-ниска цена, но отделят по-голямо количество топлина, което може да доведе до прегряване на лаптопа.

Най-общо казано Intel Pentium/Celeron и Intel Core i3 са най-ниското и слабо звено в процесорите с марка Intel. По-високо в йерархията и производителността стоят, подредени по-възходящ ред, Intel Core i5, Intel Core i7 и Intel Core i9. Имай предвид, че процесорите с Y в името (например Core i5 / i7 "Y Series) са по-слаби и с по-лошо представяне. На върха по мощност, но и цена, разбира се, са Intel Core i9, Intel 11th Gen и Intel Xeon.

Евтин лаптоп на цена под 500 лева обикновено е с 4GB оперативна памет (подходяща за офис приложения, музика и филми). В идеалния случай имаш нужда от поне 8GB (за гладка работа на компютъра при отворени, например, няколко документа и доста подраздели в браузъра), a ако можеш да отделиш повече средства, ние препоръчваме 16GB. За тези, които работят с наистина много едновременно отворени приложения и програми, има 32GB и 64GB RAM.

SSD диск

Бързият процесор е чудесно решение, но SSD дискът е дори по-важен за цялостното представяне на лаптопа. SSD е съвременна и по-бърза алтернатива на традиционните хард дискове, защото е три-четири пъти по-ефективен дори от най-добрия хард диск. Затова ако ти трябва бързо зареждане на апликации и отваряне на файлове, избери лаптоп с такъв диск. Ако обмисляш закупуване, препоръчваме да е с капацитет минимум 250 гигабайта. Моделите SSD диск с капацитет от 1 или 2 терабайт гарантират още по-висока бързина, но са на по-висока цена и се ползват предимно за професионални цели или с цел гейминг.

Видео карта

Тя може да бъде вградена в процесора, с отделен чип или дори с отделна платка. Ако не играеш игри и не ползваш тежки програми (Photoshop, Autocad, Illustrator, програми за видео обработка и др.) на лаптопа, може да се задоволиш с вграден видео чип. За останалите случаи е по-добре лаптопът да е с отделна видео карта. Подобно на процесорите и при видео картите има по-ниско и по-високо качество. Двата основни конкурента са Nividia и AMD. АМD имa ĸoнĸypeтни видeo ĸapти в бюджeтен вариант, нo тexнитe чипoвe ĸaтo цялo ca пo-мaлĸo eфиĸacни в cpaвнeниe c тези на Nvіdіа. За топ геймъри препоръчваме Nvidia’s GeForce GTX 1080 Ti, Titan Xp, AMD’s Radeon RX Vega 64 и Nvidia’s GeForce GTX 1080.

Екран

Повечето бюджетни лаптопи са с резолюция на екрана 1366 х 768, но ако можеш да си позволиш да инвестираш повече, ние препоръчваме да се насочиш към резолюция на екрана 1920 x 1080, още позната като Full HD или 1080p. Има и лаптопи с резолюция 2560 x 1600, 3200 x 1800 и дори 3840 x 2160 (4K), но имай предвид, че те консумират повече енергия и съответно източват по-бързо батерията.

Живот на батерията

Ако си се насочил към голям и тежък лаптоп, който главно ще стои на бюрото, няма защо да се тревожиш за живота на батерията, тъй като винаги ще имаш контакт под ръка. Но ако ще ползваш устройството главно навън, ти е необходимо батерията да издържа поне 7 часа с едно зареждане. За да добиеш реална представа за капацитета на батерията на желания от теб модел лаптоп, не взимай за чиста монета това, което казват производителите, а чети ревюта.

Бюджет

Избор на лаптоп се прави и главно на база бюджета, с който разполагаш. Нашият съвет е да инвестираш възможно най-много средства, според възможностите си, защото това е устройство за дългосрочно ползване.

  • Вече говорихме, че чисто новите лаптопи на цена под 600 лева не са подходящи за основно устройство за работа, а по-скоро за допълнително или за твоите деца. В този сегмент подходящи са устройства на марките Chromebook, HP, Dell;
  • За 1000-1400 лв. можеш да си вземеш лаптоп с Intel Core i5 или AMD A8 CPU, RAM между 4 и 8GB и 500GB хард диск, което е задоволително;
  • Качвайки се още нагоре в цената вече можеш да очакваш наличие на SSD карта, висока резолюция и отлично съотношение между преносимост и мощност.

Ние разполагаме с отлични предложения за нови лаптопи, които можеш да разгледаш тук. А ако нямаш достатъчно голям бюджет, може да погледнеш нашите употребявани лаптопи, които са проверени от специалисти и са с гаранция.

Вземи предвид бранда

За финал, обръщаме вниание, че твоят нов лаптоп ще е толкова добър колкото е марката, която стои зад него. Затова, не пренебрегвай производителя, особено когато става въпрос за нови продукти в гаранция. Марките Asus, HP, Lenovo, Dell, Apple традиционно са в челните места на всички класации през последните години. Но преди да избереш марката на твоя нов лаптоп те съветваме да четеш ревюта и да проучиш как се движи тя сред останалата конкуренция на пазара по отношение на дизайн, цени и спецификации.

Ако след като изчетеш всичко, написано в тази статия, все още имаш колебания или въпроси, консултирай се с нас, за да ти предложим най-добрия лаптоп според твоите нужди и възможности.

Може да харесаш още:

Какво е refurbished/open box лаптоп и защо да си го купиш

Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам

Бавен лаптоп-причини и решение на проблема

Как да избереш рутер

Как да разбереш, че имаш проблем с твърдия диск

5 полезни съвета при поправката на лаптоп

5 причини си вземеш употребяван компютър

Как най-добре да архивираме информацията си?

 

Как да избереш перфектния компютър за теб?

Компютри

Блог — Digital Republic — Компютри

Как да избера лаптоп

Как да избера лаптоп

Какъв лаптоп да си купя е въпрос, на който даваме отговор в тази статия. Разгледай основните параметри при избора на нов лаптоп и избери най-добрия за теб Какъв лаптоп да си купя е въпрос, на който даваме отговор в тази статия. Разгледай основните параметри при избора на нов лаптоп и избери най-добрия за теб 2022-08-05T09:13:06-02:00 Как да избера лаптоп

<p>На пазара има <strong>огромно разнообразие</strong> от <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопи</a></strong></span>, като модел, размер и цени, което прави нашия избор на лаптоп труден. <strong>&bdquo;Какъв лаптоп да си купя&ldquo;</strong> е въпрос, който ни задават често. Ако си пред покупка, инвестирай парите си в <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">най-добрия лаптоп</a></strong></span>, като следваш<strong> нашия гайд</strong>. А ако имаш допълнителни въпроси, <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/contacts" target="_blank" rel="noopener">консултирай се с нас.</a></strong></span></p> <h2>Избор на операционна система</h2> <p>Повечето компютри се продават с инсталирана една от трите операционни системи: <strong>Windows 10</strong>,<strong> Mac</strong> (само за MacBook) и <strong>Chrome OS</strong>. Изборът е въпрос на лична преценка, но сега ще посочим <strong>плюсовете и минусите</strong> на операционните системи, за да ти е <strong>по-лесно в избора</strong>.</p> <h3>Windows 10</h3> <p>Това е <strong>най-широко разпространената</strong> операционна система, която е продукт на <strong>Microsoft</strong>. Тя надгражда Windows 7 и Windows 8 и според функциите на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа</a></strong></span> дава възможност да се превключва между<strong> режим таблет</strong> и режим десктоп, както и да се работи с<strong> touchscreen</strong>. В Windows 10 е интегриран дигиталният асистент <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/what-is-cortana-953e648d-5668-e017-1341-7f26f7d0f825"><strong>Cortana</strong></a></span>, който е подобен по функция на&nbsp;Siri (Apple), и на Google Now (Android). <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">Лаптопите</a></strong></span> с Windows 10 са чудесен избор за <strong>ученици, геймъри и офис служители</strong>.</p> <h3>Apple&nbsp;macOS</h3> <p>Като цяло, тази операционна система има сходни функции с Windows 10, но <strong>интерфейсът е различен</strong>, най-вече в долната част на екрана, където е ситуирано менюто. При macOs Big Sur <strong>дигиталният асистент е <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://support.apple.com/bg-bg/HT204389" target="_blank" rel="noopener">Siri</a></span></strong>. Истинското удобство тук е за потребителите, които притежават и <strong>други устройства на Apple</strong>, тъй като може да ги вържат към компютъра си. Така, например, те могат да <strong>отключват лаптопа си с Apple Watch</strong>, да извършват <strong>трансакции с Apple Pay</strong>, да<strong> приемат разговори или текстови съобщения от телефона на <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа</a></span> си</strong>. Ако търсиш компютър с touch screen обаче, това не е твоята марка, тъй като нито един модел MacBook <strong>не поддържа touch</strong>. Не ги препоръчваме и с цел <strong>gaming</strong>.</p> <h3>Chrome OS</h3> <p>Това е <strong>операционната система на Google</strong>. С нея оперират сравнително <strong>евтините Chromebook устройства</strong>. За всички, които ползват <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа</a></strong></span> си главно за достъп до интернет, социални мрежи и e-mail, тази операционна система е лесен, бърз и евтин начин за целта. Chrome OS е <strong>лесна и сигурна</strong>, но доста <strong>по-лимитирана</strong> в сравнение с Windows и macOs. Потребителският й интерфейс наподобява този на Windows, като основната <strong>апликация за браузване е <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://www.google.com/intl/bg_bg/chrome/" target="_blank" rel="noopener">Chrome</a></span></strong>. Chromebook устройствата предлагат <strong>добра преносимост и издръжливост на батерията</strong> и всичко това на <strong>по-ниска цена</strong>. Те са много популярни сред <strong>учениците и децата</strong>, защото <strong>по-трудно се заразяват с вируси</strong> и зловреден софтуер, а и са <strong>по-удобни за работа</strong> в сравнение с таблетите.</p> <h2>Правилният размер лаптоп</h2> <p>Избор на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span> по този критерий се прави на база това <strong>каква степен на преносимост</strong> ти е необходима. Размерите на екрана на лаптопите стандартно се <strong>разделят</strong> на:</p> <ul> <li><strong>11-12 инча</strong>: ако ти трябва <strong>тънък и лек лаптоп,</strong> който да ти е удобно да носиш навсякъде;</li> <li><strong>13-14 инча</strong>: най-доброто съотношение между<strong> преносимост и удобство за работа</strong>, особено ако си вземеш лаптоп, който тежи под 2 кг;</li> <li><strong>15-16 инча</strong>: най-популярният размер. Избери го, ако искаш <strong>по-голям екран</strong> и <strong>не смяташ да носиш</strong> често <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа</a></strong></span> нагоре-надолу;</li> <li><strong>17-18 инча:</strong> ако лаптопът ти <strong>най-често стои на бюрото</strong>, може да си позволиш този екран.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/young-attractive-girls-electronics-store-use-laptop-exhibition-concept-buying-gadgets.jpg" /></p> <h2>Параметри</h2> <p>Често е трудно да се ориентираш във всички спецификации, които са изброени за даден модел устройство. Затова, предлагаме бърз преглед на <strong>най-важните компоненти</strong> и на какво да обърнеш внимание при избор на лаптоп:</p> <h3>Процесор</h3> <p>Препоръчваме използване на<strong> процесори на марката <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://www.intel.com/content/www/us/en/homepage.html" target="_blank" rel="noopener">Intel</a></span></strong>. Процесорите на <strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="https://www.amd.com/en" target="_blank" rel="noopener">AMD</a></span></strong>&nbsp;(с изключение на Ryzen) обичайно са на <strong>по-ниска цена</strong>, но отделят по-голямо количество топлина, което може да доведе до <strong>прегряване</strong> на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа.</a></strong></span></p> <p>Най-общо казано <strong>Intel Pentium/Celeron и Intel Core i3</strong> са най-ниското и слабо звено в процесорите с марка Intel. <strong>По-високо в йерархията</strong> и производителността стоят, подредени по-възходящ ред,<strong> Intel Core i5, Intel Core i7 и Intel Core i9</strong>. Имай предвид, че процесорите с Y в името (например Core i5 / i7 "Y Series) са по-слаби и с по-лошо представяне. <strong>На върха по мощност</strong>, но и цена, разбира се, са<strong> Intel Core i9, Intel 11th Gen и Intel Xeon.</strong></p> <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/top-oferti" target="_blank" rel="noopener">Евтин лаптоп</a></strong></span> на <strong>цена под 500 лева</strong> обикновено е с <strong>4GB</strong> оперативна памет (подходяща за офис приложения, музика и филми). В идеалния случай имаш нужда от поне <strong>8GB</strong> (за гладка работа на компютъра при отворени, например, няколко документа и доста подраздели в браузъра), a <strong>ако можеш да отделиш повече средства</strong>, ние препоръчваме <strong>16GB</strong>. За тези, които работят с наистина много едновременно отворени приложения и програми, има 32GB и 64GB RAM.</p> <h3>SSD диск</h3> <p>Бързият процесор е чудесно решение, но <a href="https://digitalrepublic.bg/category/ssd-disk" target="_blank" rel="noopener"><strong><span style="text-decoration: underline;">SSD дискът</span></strong></a> е дори по-важен за цялостното представяне на лаптопа. SSD е съвременна и <strong>по-бърза алтернатива</strong> на традиционните хард дискове, защото е три-четири пъти по-ефективен дори от най-добрия <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/tvard-disk" target="_blank" rel="noopener">хард диск</a></strong></span>. Затова ако ти трябва <strong>бързо зареждане на апликации и отваряне на файлове</strong>, избери лаптоп с такъв диск. Ако обмисляш закупуване, препоръчваме да е с капацитет <strong>минимум 250 гигабайта</strong>. Моделите <a href="https://digitalrepublic.bg/category/ssd-disk" target="_blank" rel="noopener"><strong><span style="text-decoration: underline;">SSD диск&nbsp;</span></strong></a>с капацитет от <strong>1 или 2 терабайт</strong> гарантират <strong>още по-висока бързина</strong>, но са на по-висока цена и се ползват предимно за професионални цели или с цел гейминг.</p> <h3>Видео карта</h3> <p>Тя може да бъде <strong>вградена в процесора</strong>, с <strong>отделен чип</strong> или дори <strong>с отделна платка</strong>. Ако <strong>не играеш игри и не ползваш тежки програми</strong> (Photoshop, Autocad, Illustrator, програми за видео обработка и др.) на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопа</a></strong></span>, може да се задоволиш с вграден видео чип. За останалите случаи е по-добре <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопът</a></strong></span> да е <strong>с отделна видео карта</strong>. Подобно на процесорите и при видео картите има по-ниско и по-високо качество. Двата основни конкурента са <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/" target="_blank" rel="noopener">Nividia</a></strong></span> и <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://www.amd.com/en/graphics/radeon-rx-graphics" target="_blank" rel="noopener">AMD</a></strong></span>. АМD имa ĸoнĸypeтни видeo ĸapти в бюджeтен вариант, нo тexнитe чипoвe ĸaтo цялo ca <strong>пo-мaлĸo eфиĸacни</strong> в cpaвнeниe c тези на Nvіdіа. За <strong>топ геймъри </strong>препоръчваме Nvidia&rsquo;s&nbsp;GeForce GTX 1080 Ti, Titan Xp, AMD&rsquo;s Radeon RX Vega 64 и Nvidia&rsquo;s GeForce GTX 1080.</p> <h3>Екран</h3> <p>Повечето <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://digitalrepublic.bg/category/top-oferti" target="_blank" rel="noopener"><strong>бюджетни лаптопи</strong></a></span> са с резолюция на екрана<strong> 1366 х 768</strong>, но ако можеш да си позволиш да <strong>инвестираш повече</strong>, ние препоръчваме да се насочиш към резолюция на екрана <strong>1920 x 1080</strong>, още позната като Full HD или 1080p. Има и лаптопи с резолюция <strong>2560 x 1600, 3200 x 1800 и дори 3840 x 2160 (4K)</strong>, но имай предвид, че<strong> те консумират повече енергия</strong> и съответно източват по-бързо батерията.</p> <h3>Живот на батерията</h3> <p>Ако си се насочил към <strong>голям и тежък </strong><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span>, който главно ще стои на бюрото, няма защо да се тревожиш за живота на батерията, тъй като винаги ще <strong>имаш контакт под ръка</strong>. Но ако ще ползваш устройството главно <strong>навън</strong>, ти е необходимо <strong>батерията да издържа поне 7 часа</strong> с едно зареждане. За да добиеш реална представа за капацитета на батерията на желания от теб модел <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span>, не взимай за чиста монета това, което казват производителите, а чети <strong>ревюта</strong>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/online-shopping-business-icon-retro-computer-keyboard.jpg" /></p> <h2>Бюджет</h2> <p>Избор на <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span> се прави и главно на база бюджета, с който разполагаш. Нашият съвет е да <strong>инвестираш възможно най-много средства,</strong> според възможностите си, защото това е устройство за <strong>дългосрочно ползване</strong>.</p> <ul> <li>Вече говорихме, че чисто новите <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптопи</a></strong></span> на <strong>цена под 600 лева</strong> не са подходящи за основно устройство за работа, а по-скоро за <strong>допълнително или за твоите деца</strong>. В този сегмент подходящи са устройства на марките <strong>Chromebook, HP, Dell</strong>;</li> <li>За <strong>1000-1400 лв.</strong> можеш да си вземеш лаптоп с <strong>Intel Core i5 или AMD A8 CPU, RAM между 4 и 8GB и 500GB хард диск</strong>, което е задоволително;</li> <li>Качвайки се още <strong>нагоре в цената</strong> вече можеш да очакваш наличие на <strong>SSD карта, висока резолюция</strong> и <strong>отлично съотношение между преносимост и мощност</strong>.</li> </ul> <p>Ние разполагаме с <strong>отлични предложения за нови лаптопи</strong>, които можеш да разгледаш <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/top-oferti" target="_blank" rel="noopener">тук</a></strong></span>. А ако <strong>нямаш достатъчно голям бюджет</strong>, може да погледнеш <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi-1" target="_blank" rel="noopener"><strong>нашите употребявани лаптопи</strong></a></span>, които са проверени от специалисти и са с <strong>гаранция</strong>.</p> <h2>Вземи предвид бранда</h2> <p>За финал, обръщаме вниание, че твоят нов <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span> ще е толкова добър колкото е <strong>марката,</strong> която стои зад него. Затова, не пренебрегвай производителя, особено когато става въпрос за <strong>нови продукти в гаранция</strong>. Марките <strong>Asus, HP, Lenovo, Dell, Apple</strong> традиционно са в челните места на всички класации през последните години. Но преди да избереш марката на твоя нов <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/category/laptopi" target="_blank" rel="noopener">лаптоп</a></strong></span> те съветваме да<strong> четеш ревюта</strong> и да проучиш как се движи тя сред останалата конкуренция на пазара по отношение на <strong>дизайн, цени и спецификации</strong>.</p> <p>Ако след като изчетеш всичко, написано в тази статия, все още <strong>имаш колебания или въпроси</strong>, <span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/contacts" target="_blank" rel="noopener">консултирай се с нас</a></strong></span>, за да ти предложим най-добрия лаптоп според твоите <strong>нужди и възможности</strong>.</p> <h2>Може да харесаш още:</h2> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kakvo-e-refurbishedopen-box-laptop-i-zashto-da-si-go-kupish" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/background-image-opened-laptop-with-blank-screen-cardboard-boxes-new-home-moving-reloca.jpg" width="132" height="88" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kakvo-e-refurbishedopen-box-laptop-i-zashto-da-si-go-kupish" target="_blank" rel="noopener">Какво е refurbished/open box лаптоп и защо да си го купиш</a></h3> <p></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kompyutarna-konfiguraciya-po-porachka-ili-napravi-si-sam" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/hhhh.jpg" width="126" height="84" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kompyutarna-konfiguraciya-po-porachka-ili-napravi-si-sam" target="_blank" rel="noopener">Компютърна конфигурация по поръчка или направи си сам</a></h3> <p><a href="https://digitalrepublic.bg/article/baven-laptop-prichini-i-reshenie-na-problema" target="_blank" rel="noopener"><span style="text-decoration: underline;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/puzzled-curly-haired-young-woman-scratches-head-rests-beach-uses-laptop-working-online-sits-chaise-lounge-wears-shirt-tie-goggles-has-summer-holidays-isolated-pink-background.jpg" width="149" height="99" /></strong></span></a></p> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/baven-laptop-prichini-i-reshenie-na-problema" target="_blank" rel="noopener">Бавен лаптоп-причини и решение на проблема</a></strong></span></h3> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/young-man-watching-tv-his-own-apartment-confused-distracted-guy-hold-wi-fi-router-hand-doesn-t-know-hot-make-it-work-customize-it.jpg" width="127" height="84" /></h3> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-ruter" target="_blank" rel="noopener">Как да избереш рутер</a></strong></span></h3> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/emotional-business-man-suit-gesturing-with-his-hands-disassembled-hard-drive.jpg" width="128" height="85" /></h3> <h3><span style="text-decoration: underline;"><strong><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-razberesh-che-imash-problem-s-tvardiya-disk" target="_blank" rel="noopener">Как да разбереш, че имаш проблем с твърдия диск</a></strong></span></h3> <p></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-polezni-saveta-pri-popravkata-na-laptop" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/close-up-male-technician-leaning-edge-table-with-laptop-hardware-equipment-s.jpg" width="128" height="85" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-polezni-saveta-pri-popravkata-na-laptop" target="_blank" rel="noopener">5 полезни съвета при поправката на лаптоп</a></h3> <p></p> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-prichini-da-si-vzemesh-upotrebyavan-kompyutar" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/white-ceramic-mug-on-beside-laptop-computer-3740383-5f05cbec7cab7.jpg" width="124" height="91" /></a></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/5-prichini-da-si-vzemesh-upotrebyavan-kompyutar" target="_blank" rel="noopener">5 причини си вземеш употребяван компютър</a></h3> <p></p> <h3><span><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-nay-dobre-da-arhivirame-informaciyata-si"><img src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/imgonline-com-ua-resize-zw9phphlm5jq.jpg" alt="" width="113" height="75" /></a></span></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-nay-dobre-da-arhivirame-informaciyata-si">Как най-добре да архивираме информацията си?</a></h3> <p>&nbsp;</p> <h3><span><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-perfektniya-kompyutar-za-teb"><img src="https://cdncloudcart.com/15271/files/image/business-computer-device-35550.jpg" alt="" width="113" height="75" /></a></span></h3> <h3><a href="https://digitalrepublic.bg/article/kak-da-izberesh-perfektniya-kompyutar-za-teb">Как да избереш перфектния компютър за теб?</a></h3>

, ,
Сравнение на продукти